23 dec, 2011
Gravad sillfilé med löjrom
AvLotta Hansson
Annons
Av Jan-Erik Hagbohm
(4 personer)
400 g sillfiléer
Lag:
½ dl ättiksprit, 12 %
4 dl vatten
1 msk salt
½ dl strösocker
Sås:
½ finhackad gul lök
1 dl löjrom
1–2 dl gräddfil
2 msk majonnäs (gärna hemlagad)
1 msk citronsaft
salt och vitpeppar
Till garnering:
löjrom, dill och finskuren gräslök
Beredning:
Dra skinnet av sillen. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills socker och salt har löst sig. Vänd ner sillfiléerna och låt stå i kylskåp över natt. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Låt filéerna rinna av ordentligt och blanda sedan försiktigt med såsen. Låt stå i kylen 1 dygn. Lägg upp och garnera med lite mer löjrom, dill och fint skuren gräslök.
Annons