Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Gravad sillfilé med löjrom

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
400 g sillfiléer

Lag:
½ dl ättiksprit, 12 %

4 dl vatten

1 msk salt

½ dl strösocker

Sås:
½ finhackad gul lök

1 dl löjrom

1–2 dl gräddfil

2 msk majonnäs (gärna hemlagad)

1 msk citronsaft

salt och vitpeppar

Till garnering:
löjrom, dill och finskuren gräslök

Beredning:

Dra skinnet av sillen. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills socker och salt har löst sig. Vänd ner sillfiléerna och låt stå i kylskåp över natt. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Låt filéerna rinna av ordentligt och blanda sedan försiktigt med såsen. Låt stå i kylen 1 dygn. Lägg upp och garnera med lite mer löjrom, dill och fint skuren gräslök.

Annons