Griljerad fläsksida
(4–6 personer)
700 g lättrimmad fläsksida med lite fett och utan svål
1 gul lök i klyftor
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 kryddnejlika
vatten
Till griljering:
1 tsk sambal oelek
1 msk malen ingefära
1 msk nyriven ingefära
2 msk mango chutney
2 msk soja
1 msk honung, fast
1 msk Colman’s senapspulver
malen svartpeppar
Till servering:
asiatisk rödkålssallad
Beredning: Lägg fläsket tillsammans med lök, lagerblad, kryddpeppar och nejlika i en gryta. Häll på vatten så det täcker och koka i ca 45 min. Låt fläsket kallna i spadet och sedan rinna av. Lägg över på en ugnsplåt och skär ett rutmönster i fettkappan.
Blanda ingredienserna till griljeringen och gnid in köttet med blandningen. Krydda med malen svartpeppar. Ställ in i 225° varm ugn och griljera tills ytan börjar få färg. Passa noga för honungen gör att det lätt kan bli för mycket färg.
Skär upp fläsket i skivor och servera det varmt eller kallt tillsammans med salladen.
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM