Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Griljerad fläsksida

10 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept-flasksida

(4–6 personer)
700 g lättrimmad fläsksida med lite fett och utan svål
1 gul lök i klyftor
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 kryddnejlika
vatten
Till griljering:
1 tsk sambal oelek
1 msk malen ingefära
1 msk nyriven ingefära
2 msk mango chutney
2 msk soja
1 msk honung, fast
1 msk Colman’s senapspulver
malen svartpeppar
Till servering:
asiatisk rödkålssallad

Beredning: Lägg fläsket tillsammans med lök, lagerblad, kryddpeppar och nejlika i en gryta. Häll på vatten så det täcker och koka i ca 45 min. Låt fläsket kallna i spadet och sedan rinna av. Lägg över på en ugnsplåt och skär ett rutmönster i fettkappan.

Blanda ingredienserna till griljeringen och gnid in köttet med blandningen. Krydda med malen svartpeppar. Ställ in i 225° varm ugn och griljera tills ytan börjar få färg. Passa noga för honungen gör att det lätt kan bli för mycket färg.

Skär upp fläsket i skivor och servera det varmt eller kallt tillsammans med salladen.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons