Grillad kyckling med tzatziki och salsa
Av Malin Söderström
(4 personer)
4 kycklingfiléer
1–2 halverade vitlöksklyftor
1–2 msk olivolja
salt och peppar
Tzatziki
1⁄2 gurka
1 dl tjock yoghurt,
1 vitlöksklyfta
Lök- och tomatsalsa
2 tomater
1⁄2 liten rödlök
2 tsk vitvinsvinäger
1⁄2 msk olivolja
1⁄2 tsk honung
Till servering
4 pitabröd och romansallad
Beredning:
Dela kycklingen så att filéerna blir hälften så tjocka. Gnid in de tunna filéerna med vitlök och olivolja. Salta och peppra. Hetta upp en grillpanna och grilla filéerna på båda sidor. Skala och riv gurkan, salta lätt. Låt stå ett par min och krama sedan ur överflödig vätska. Smaksätt yoghurten med vitlök, blanda ner gurkan och smaka av med svartpeppar och ev salt. Tärna tomaterna och skiva rödlöken. Blanda tomat- och lökhack med vinäger, olivolja, honung, salt och peppar. Grilla pitabröden i grillpannans eftervärme. Fyll bröden med sallad, kyckling, tzatziki och tomatsalsa. Servera.