Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Grillad kyckling med tzatziki och salsa

20 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

(4 personer)
4 kycklingfiléer
1–2 halverade vitlöksklyftor
1–2 msk olivolja
salt och peppar

Tzatziki
1⁄2 gurka
1 dl tjock yoghurt,
1 vitlöksklyfta

Lök- och tomatsalsa
2 tomater
1⁄2 liten rödlök
2 tsk vitvinsvinäger
1⁄2 msk olivolja
1⁄2 tsk honung

Till servering
4 pitabröd och romansallad

Beredning:
Dela kycklingen så att filéerna blir hälften så tjocka. Gnid in de tunna filéerna med vitlök och olivolja. Salta och peppra. Hetta upp en grillpanna och grilla filéerna på båda sidor. Skala och riv gurkan, salta lätt. Låt stå ett par min och krama sedan ur överflödig vätska. Smaksätt yoghurten med vitlök, blanda ner gurkan och smaka av med svartpeppar och ev salt. Tärna tomaterna och skiva rödlöken. Blanda tomat- och lökhack med vinäger, olivolja, honung, salt och peppar. Grilla pitabröden i grillpannans eftervärme. Fyll bröden med sallad, kyckling, tzatziki och tomatsalsa. Servera.

Annons