Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Grönkålspaj med valnötter

20 nov, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

PAJ

(4 personer)
Deg:
125 g smör

3 dl vetemjöl

1–2 msk vatten

Fyllning:

300 g grönkål

3 rödlökar

smör eller matolja

salt och peppar

2 dl riven lagrad cheddarost

3 ägg

3 dl grädde

1 dl grovhackade valnötter

Beredning: Skär smöret i bitar, tillsätt mjöl och vatten. Hacka snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm diam. Låt vila kallt i ca 30 min. Ställ in i 200° varm ugn och förgrädda i ca 10 min.

Repa och grovhacka kålen. Lägg ner i kokande lättsaltat vatten och koka ett par min. Ta upp och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken. Fräs lök och kål mjukt i lite smör eller olja utan att bryna, salta och peppra. Fördela blandningen i pajskalet, strö över osten. Vispa ägg och grädde och häll det i pajskalet. Fördela valnötterna över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills äggstanningen har stannat och pajen har fin färg.

INSPIRERAD? RECEPT PÅ GRÖNKÅL HITTAR DU PÅ:
Grönkålschips
Dunderkål
Gräddstuvad grönkål med fetaost
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto

Annons