Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Grönkålssoppa

09 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine-Guth Linse

(4 personer)
4–5 potatisar

5–6 vitlöksklyftor

2–3 msk olivolja

5 dl finstrimlad grönkål

2 dl finhackad persilja

8 dl hönsbuljong

3 dl grädde

1 kvist timjan

salt och peppar

Topping:
4 skivor bacon i bitar

¼ syrligt äpple i mindre bitar

2 msk hackad persilja

nymalen svartpeppar

Beredning:

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs potatis och vitlök under omrörning i oljan utan att bryna, ca 5 min. Tillsätt grönkålen och låt puttra i ytterligare några min. Tillsätt persilja, buljong, grädde och timjan. Låt koka i 10 min. Plocka upp timjankvisten och låt soppan koka i ytterligare 10 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Knaperstek baconet i het panna. Blanda med äppelbitar, persilja och svartpeppar. Fördela soppan i tallrikar och toppa med bacon­blandningen.

Annons