20 dec, 2013
Grönkålstabbouleh
AvLotta Hansson
Annons
(1 stor skål)
1/2 grönkålsstånd
1 kruka basilika
1/2 dl mandel
1/2 dl pumpafrön
saft av 1 citron
1/2 dl olivolja
salt och peppar
ev en liten handfull gojibär
Beredning: Skölj och repa kålen. Lägg ner i en matberedare. Mixa till ”gryn”. Tillsätt basilika, mandel, pumpafrön, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Toppa ev med gojibär.
INSPIRERAD? RECEPT PÅ GRÖNKÅL HITTAR DU PÅ:
Grönkålschips
Dunderkål
Gräddstuvad grönkål med fetaost
Grönkålspaj med valnötter
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto
Annons