Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Halloumisallad med melon

07 jul, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
HALLOUMISALLAD-MED-MELON

(4 personer)
150 g halloumiost
1/2 dl olivolja
nymalen svartpeppar
200 g melon, t ex vatten- ­eller honungsmelon
1/2 gurka
2 salladslökar
20 g rucolasallad
2 msk skållade skivade ­rostade sötmandlar
2 tsk rivet citronskal
färska basilikablad
1 msk flytande honung

Beredning: Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i lite olivolja på en tallrik. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Skär melonen i bitar. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt. Fördela melon, gurka, lök och rucola på 4 tallrikar. Stek eller grilla halloumin, ca 30 sek på var sida. Fördela över ­salladen. Toppa med mandlar, rivet citronskal, basilikablad och lite flytande honung. Servera genast.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons