Halloumisallad med melon
(4 personer)
150 g halloumiost
1/2 dl olivolja
nymalen svartpeppar
200 g melon, t ex vatten- eller honungsmelon
1/2 gurka
2 salladslökar
20 g rucolasallad
2 msk skållade skivade rostade sötmandlar
2 tsk rivet citronskal
färska basilikablad
1 msk flytande honung
Beredning: Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i lite olivolja på en tallrik. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över. Skär melonen i bitar. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt. Fördela melon, gurka, lök och rucola på 4 tallrikar. Stek eller grilla halloumin, ca 30 sek på var sida. Fördela över salladen. Toppa med mandlar, rivet citronskal, basilikablad och lite flytande honung. Servera genast.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE