Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Halstrad röding med spetskål

11 jan, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mauds matskola #1 - Så panerar du din fisk på bästa sättBrand logo
Mauds matskola #1 - Så panerar du din fisk på bästa sätt
Lyxig fiskrätt!
Lyxig fiskrätt!
Annons

(4 personer)
600–700 g filead röding med skinn

salt och peppar

1 spetskålshuvud

olja till stekning

flingsalt

5 salladslökar

125 g sockerärter

2 dl kokosmjölk

2 dl grönsaksbuljong

ca 20 färska basilikablad

1/2 dl hackad dill

Till servering:

ev lite nykokt ris

Beredning: Snitta skinnet på ­fisken med en vass kniv och krydda med salt och peppar.

Dela spetskålen i 4 klyftor. Låt stocken sitta kvar. Koka kål­klyftorna nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–7 min. Häll bort vattnet.

Hetta upp lite olja i en rymlig stek­panna och stek skinnsidan på fisken tills den får färg. Stek spetskålsklyftorna samtidigt så de också får lite färg och krydda med flingsalt.

Vänd på fisken så att skinn­sidan kommer upp. Tillsätt fint skuren salladslök och socker­ärter. Häll på kokosmjölk och buljong. Vänd ner hackad basilika och dill. Låt småputtra i 5–8 min. Smaka av med salt och peppar. Lite ris är gott till.

Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

FLER MIDDAGAR HITTAR DU HÄR:
Grillsäsong! Kött, fisk eller grönt?
Fisktacos! Pulled lax och mangosalsa med avokado och rädisor

Annons