Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Hummus på gröna ärtor

25 jul, 2015
AvKaroline Jönsson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Chimichurri till grillat - mästerkocken Christin Kashou tipsarBrand logo
Chimichurri till grillat - mästerkocken Christin Kashou tipsar

GRÖN HUMMUS

5 dl frysta gröna ärter

1/2–1 vitlöksklyfta, beroende på storlek och smak

1/2 dl rapsolja

1/2 tsk sesamolja

salt och svartpeppar

Till servering:

olivolja

svarta sesamfrön

Beredning:

Koka ärterna mjuka, slå av vattnet.

Blanda samtliga ingredienser till hummusen i en skål och mixa till en slät massa. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i en skål, ringla lite olja över och toppa med svarta sesamfrön.

green_hummus

BAGUETTER

Annons

(2 st)

15 g jäst

3 dl kallt vatten

7 dl vetemjöl

1/2 msk salt

Beredning:

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en deg. Tillsätt saltet och knåda i 1 min. Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten eller i ca 10 tim.

Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och forma snabbt till två avlånga längder utan att trycka ut för mycket luft. Tvinna varje längd och lägg över på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 1 tim.

Ställ in i 200° varm ugn och grädda i 20–30 min eller tills baguetterna har fin färg och låter ihåliga när du knackar på dem i botten.

Annons