Trendar: Nostalgi Vårmode Livsberättelser Tips på weekendresor Se alla videos om skönhet Let's Dance Intervju med Anette Alsing Femina Plus Feminas historia

Hur tinar man kräftor?

07 jul, 2017
AvMalin Perlheden
Hur du tinar kräftor har stor påverkan på hur smaken blir när du serverar dem! Så här gör du enligt konstens alla regler.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hur går man egentligen tillväga när man ska tina kräftor?

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1-2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacosBrand logo
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet kan det fungera att snabba på processen med att tina dem genom att ha dem framme i rumstemperatur i ungefär 12-16 timmar. Råkar kräftskivan infalla med sommarens varmaste dag är det dock inte att rekommendera.

Om du har ett badkar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt eller ljummet vatten några timmar. Använd dock aldrig mikrons avfrostningsprogram då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Allers.se.

Annons