Jamie Olivers lättlagade kyckling i långpanna
(4 portioner)
4 stora mogna tomater
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
6 kycklinglårfiléer
4 vitlöksklyftor
15 g färsk timjan
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
Till servering:
grönsallad
ris, polenta eller ett gott bröd
Beredning:
Tärna tomaterna och lägg dem i ett stort ugnsfast fat eller i en långpanna (ca 25×30 cm). Skala löken och skär den i stora klyftor. Kärna ur och grovhacka paprikorna och lägg allt i pannan tillsammans med kycklinglåren.
Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg ner i pannan. Strö plockad timjan över paprikan. Tillsätt paprikapulver, olja, vinäger och en rejäl nypa salt och peppar. Blanda först alltihop så att smakerna fördelas, sprid sedan ut det pannan så att grönsakerna inte täcker kycklingen.
Ställ in i 180° varm ugn och stek i ca 1 tim eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Vänd runt någon gång under tiden och ös kycklingen med spadet i pannan.
Servera tillsammans med en härlig grönsallad. Ris, polenta eller gott bröd är perfekt att servera till så att man suga upp det goda spadet.
OBS! Ugnsbakad vitlök med skale tpå blir jättegod – släng inte innehållet utan tryck ut det och njut!
Foto DAVID LOFTUS