Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Jan-erik Hagbohms paté med rödlökskompott

07 feb, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Jan-erik Hagbohms paté med rödlökskompott

Blanda färsen med kycklinglever, skinka, grädde, mjöl, ägg och oliver. Lägg över smeten i en smord paté- eller brödform. Baka i 175° varm ugn i ca 40 min. Ta ut och låt svalna.

Skär äpplet i centimeterstora tärningar och löken i klyftor. Lägg ner i en kastrull tillsammans med honung och vinäger. Låt koka i 2–3 min och låt sedan svalna. Skär patén i skivor och servera tillsammans med kompotten, lite sallad och en bit bröd.

Foto HELÈNE LINSJÖ, PETER KAM

Annons