Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Julig laxcarpaccio

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
ca 500 g lax, frusen i bit

½ dl grovhackade valnötter

2–3 msk mycket finhackad fänkål

2–3 msk syrligt äpple i mini­-tärningar

1–2 dillkvistar, finskurna

1 msk rivet citronskal

2 msk finhackad lök

flingsalt

nymalen svartpeppar

Dressing:
1 äggula

1 tsk dijonsenap

½ tsk strösocker

salt och vitpeppar

½ dl olivolja

½ dl rapsolja

Beredning:

Skär laxen i supertunna skivor, enklast att göra innan den tinat helt. Lägg upp skivorna på ett plant uppläggningsfat. Rosta nötterna i torr panna. Fördela alla ingredienser över laxen. Strö på flingsaltet och ta några tag med pepparkvarnen över. Låt stå i ca 30 min. Vispa äggula med senap, socker och lite salt. Tillsätt oljan droppvis under omröring. Smaka av med ev mer salt och malen vitpeppar. Ringla såsen över laxen och servera.

Annons