Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Julig laxcarpaccio

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
ca 500 g lax, frusen i bit

½ dl grovhackade valnötter

2–3 msk mycket finhackad fänkål

2–3 msk syrligt äpple i mini­-tärningar

1–2 dillkvistar, finskurna

1 msk rivet citronskal

2 msk finhackad lök

flingsalt

nymalen svartpeppar

Dressing:
1 äggula

1 tsk dijonsenap

½ tsk strösocker

salt och vitpeppar

½ dl olivolja

½ dl rapsolja

Beredning:

Skär laxen i supertunna skivor, enklast att göra innan den tinat helt. Lägg upp skivorna på ett plant uppläggningsfat. Rosta nötterna i torr panna. Fördela alla ingredienser över laxen. Strö på flingsaltet och ta några tag med pepparkvarnen över. Låt stå i ca 30 min. Vispa äggula med senap, socker och lite salt. Tillsätt oljan droppvis under omröring. Smaka av med ev mer salt och malen vitpeppar. Ringla såsen över laxen och servera.

Annons