Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Kantarellsoppa

18 aug, 2011
AvFemina
kantarellsoppa
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
kantarellsoppa
Soppa på skogens guld!

(4 personer)
150 g kantareller

1 vitlöksklyfta

300 g jordärtskockor

1/2 gul lök

6 dl grönsaksbuljong

1/2 dl torrt vitt vin

2 dl grädde

salt och nymalen vitpeppar

smör till stekning

några nypor strösocker

ev färsk timjan

Beredning: Ansa kantarellerna, dela stora i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Skär 1–2 av dem i små tärningar. Grovhacka löken.

Koka de större bitarna av jord­ärtskocka och lök mjuka i bul­­jong och vin, ca 15 min. Tillsätt grädden och låt

koka upp. Smaka av med salt och peppar. Mixa till en slät soppa. Håll soppan varm.

Stek tärningarna av skockan i smör så de får en lite knaprig yta. Lägg i svampen och fräs i 3–4 min. Tillsätt vitlöken och fräs i 1/2 min. Smaka av med salt, peppar, några nypor socker och ev lite färsk timjan. Häll upp soppan i varma tallrikar, fördela svampblandningen i mitten på varje tallrik. Servera genast.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons