Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Klargravad sill med rödbetor

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Tore Gustafsson

(6 personer)
hälften av den gravade sillen, se recept
1 morot, fint skivad
1 rödlök, fint skivad
3 rödbetor

Lag
1 dl ättika, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk kryddpepparkorn
1 kanelstång
2–3 lagerblad
1 msk svartpepparkorn

Till garnering
dill

Beredning:

Koka upp ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Dra bort från värmen. Lägg ner sill, morot och rödlök och låt stå och dra 2–3 tim före serveringen.

Koka under tiden rödbetorna i rikligt med lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och dra av skalet. Skiva rödbetorna tunt och lägg upp på fat.

Före serveringen: Lyft upp sill, morötter och lök och fördela ovanpå rödbetorna. Garnera med dill.

Annons