06 apr, 2012
Klargravad sill med rödbetor
AvLotta Hansson
Annons
Av Tore Gustafsson
(6 personer)
hälften av den gravade sillen, se recept
1 morot, fint skivad
1 rödlök, fint skivad
3 rödbetor
Lag
1 dl ättika, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk kryddpepparkorn
1 kanelstång
2–3 lagerblad
1 msk svartpepparkorn
Till garnering
dill
Beredning:
Koka upp ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Dra bort från värmen. Lägg ner sill, morot och rödlök och låt stå och dra 2–3 tim före serveringen.
Koka under tiden rödbetorna i rikligt med lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och dra av skalet. Skiva rödbetorna tunt och lägg upp på fat.
Före serveringen: Lyft upp sill, morötter och lök och fördela ovanpå rödbetorna. Garnera med dill.
Annons