Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Kryddiga räkor med het aioli

24 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
ca 500 g räkor med skal
saft av 1 lime
1–2 tsk sambal oelek
5 dl blandad sallad
olja till stekningen

Aioli
1 äggula
1 tsk fransk ljus senap
salt och peppar
ca 1 dl rapsolja
½ tsk sambal oelek
1 liten vitlöksklyfta

Till dekorering
limeklyftor
röd chilifrukt

Beredning:

Skala räkorna, låt ev yttersta biten på stjärten sitta kvar, och blanda med limesaft och sambal oelek. Rör äggulan med senapen till aiolin. Salta och peppra. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med sambal och pressad vitlök. Fördela salladen på fyra tallrikar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek räkorna hastigt på hög värme. Fördela räkorna på salladen och ringla aiolin över. Garnera med limeklyftor och tunna strimlor av chili.

Av Jan-Erik Hagbohm

Annons