Kycklinglår i senapssky
KYCKLINGLÅR
I SENAPSSKY
(4 personer)
Tillagningstid: 45 MIN
700 g kycklinglår
salt och peppar
rapsolja till stekning
100 g stekfläsk
6 schalottenlökar
2 morötter
4 vitlöksklyftor
några kvistar färsk timjan
2 msk dijonsenap
2 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
BEREDNING:
1. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Hetta upp rapsolja i en stekpanna med höga kanter och bryn kycklingen så den får fin färg runt om.
2. Skär stekfläsket i bitar. Skala schalottenlöken och dela den på längden. Skala morötterna och skär i stavar. Skala och skiva vitlöken.
3. Lägg ner fläsket bland kycklingen och fortsätt steka. Vänd sedan ner grönsakerna och fräs i några minuter.
4. Rör ner timjan, senap, vin, buljong och grädde. Låt grytan småputtra under lock i ca 30 min. Servera.
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM
Detta recept publicerades först i Femina nr 04/2018.