Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Kycklinglår i senapssky

06 apr, 2018
AvFemina
Bjud på en mustig kycklinggryta ikväll. Detta recept med kycklinglår som får koka ihop med en senapssky är fantastiskt god att servera till kokt potatis, gärna pressad!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

KYCKLINGLÅR

I SENAPSSKY

(4 personer)

Tillagningstid: 45 MIN

700 g kycklinglår

salt och peppar

rapsolja till stekning

100 g stekfläsk

6 schalottenlökar

2 morötter

4 vitlöksklyftor

några kvistar färsk timjan

2 msk dijonsenap

2 dl vitt vin

3 dl kycklingbuljong

1 dl grädde

BEREDNING:

1. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om. Hetta upp rapsolja i en stekpanna med höga kanter och bryn kycklingen så den får fin färg runt om.

2. Skär stekfläsket i bitar. Skala schalottenlöken och dela den på längden. Skala morötterna och skär i stavar. Skala och skiva vitlöken.

3. Lägg ner fläsket bland kycklingen och fortsätt steka. Vänd sedan ner grönsakerna och fräs i några minuter.

4. Rör ner timjan, senap, vin, buljong och grädde. Låt grytan småputtra under lock i ca 30 min. Servera.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Detta recept publicerades först i Femina nr 04/2018.

Annons