Kycklinglår med sparris och apelsin
(4 personer)
8 kycklinglår
4 msk olivolja
4 rödlökar, skalade och skurna i klyftor
1 msk mjöl
1 ½ dl vitt vin
2 dl hönsbuljong av fond eller tärning
3 timjankvistar
3 apelsiner
20 gröna sparrisar
salt och peppar
30 g smör
Beredning:
Skölj och torka av kycklinglåren. Fräs dem i oljan. Tillsätt löken. Pudra över mjölet. Häll på vin och buljong. Tillsätt timjankvistarna och skal och saft av 1 apelsin. Låt småputtra under lock i 1 tim eller tills kycklinglåren är helt klara och möra.
Under tiden: Skölj och ansa sparrisen. Skär de 2 resterande apelsinerna i skinnfria filéer.
Ta upp timjankvistarna ur grytan när kycklinglåren är klara och möra.
Smaka av med salt och peppar.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 4 min. Ta upp och fräs den i smöret, salta och peppra. Fördela sparris och apelsinfiléer på 4 tallrikar. Toppa med kycklinglår, lökklyftor och sås. Servera.