Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Kycklinglår med sparris och apelsin

04 maj, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kycklinglår med sparris och apelsin

(4 personer) 
8 kycklinglår
4 msk olivolja
4 rödlökar, skalade och skurna i klyftor
1 msk mjöl
1 ½ dl vitt vin
2 dl hönsbuljong av fond eller tärning
3 timjankvistar
3 apelsiner
20 gröna sparrisar
salt och peppar
30 g smör

Beredning:

Skölj och torka av kycklinglåren. Fräs dem i oljan. Tillsätt löken. Pudra över mjölet. Häll på vin och buljong. Tillsätt timjankvistarna och skal och saft av 1 apelsin. Låt småputtra under lock i 1 tim eller tills kycklinglåren är helt klara och möra.

Under tiden: Skölj och ansa sparrisen. Skär de 2 resterande apelsinerna i skinnfria filéer.

Ta upp timjankvistarna ur grytan när kycklinglåren är klara och möra.

Smaka av med salt och peppar.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 4 min. Ta upp och fräs den i smöret, salta och peppra. Fördela sparris och apelsinfiléer på 4 tallrikar. Toppa med kycklinglår, lökklyftor och sås. Servera.

Annons