Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Kycklingspett med mango och avokado

13 apr, 2014
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
600 g kycklinglårfilé
grillpinnar av trä
1 rödlök
2–3 färska fasta plommon eller nektariner
olivolja
salt och peppar
torkade chiliflagor, finns i kryddhyllan
1 kvist färsk rosmarin

Sallad
2 mangor
1 avokado
100 g sockerärter
5–6 minitomater
1/2 dl rostade pinjenötter
ca 30 g rucolasallad
1 kruka koriander
rivet skal av 1/2 lime
saft av 1 lime

Dressing
1 dl matlagningsyoghurt
1–2 msk flytande honung

Beredning:

Putsa lårfiléerna fria från ev fett och skär dem ev i mindre bitar. Trä upp på spett varvat med klyftad lök och klyftade plommon eller nektariner. Vänd spetten i olivolja. Krydda med salt, peppar och chiliflagor. Kläm in lite rosmarin mellan kycklingbitarna på spetten.

Skala och skär mangon och avokadon i små kuber. Blanda försiktigt med finstrimlade sockerärter, klyftade tomater, pinjenötter, rucola och koriander. Toppa med rivet limeskal och limesaft.

Blanda yoghurt och honung.

Grilla spetten på medelvärme, ca 3 min på var sida. Servera tillsammans med salladen och yoghurten.

Av Jan-Erik Hagbohm

Annons