Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Läcker vardag

14 nov, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Recept-FLASKFILE-MED-STEKT-APPLE

(4 personer)
ca 600 g fläskfilé
2 rödlökar
3 äpplen
2 msk olivolja till stekning
3 msk smör till stekning
4–5 stjälkar färsk timjan
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
Bakade rödbetor:
4 rödbetor
1–2 msk olivolja
1/2 tsk malen kryddnejlika
salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 liten burk pesto
Till garnering:
gärna lite färsk timjan

Beredning: Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt olja, kryddnejlika, salt och peppar och vänd runt. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 30 min eller tills rödbetorna är mjuka.

Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Skär oskalade äpplen i tunna båtar.

Putsa filén fri från ev fett och hinnor. Skiva köttet i 2 cm tjocka bitar. Salta och peppra. Stek köttet i olja och smör, 3–4 min på var sida. Ta upp ur pannan och håll dem varma.

Lägg ner äpple, rödlök och timjan i ­pannan och stek på medelvärme under omrörning i ca 5 min. Tillsätt äppel­cidervinäger, honung, salt och peppar och stek i ytterligare 2–3 min.

Lägg upp fläskfilén på ett fat och toppa med äppelblandningen. Lägg rödbetorna bredvid och fördela peston över. Servera.

AV CAMILLA BIESBERG MARKUSSEN

FOTO BETINA HASTOFT

I NUMMER 12 2015 FÅR DU FLER SMARRIGA RECEPT. TIDNINGEN FINNS I BUTIK FRÅN DEN 19 NOVEMBER.

Annons