Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Läckra och nyttiga grönkålschips

21 dec, 2015
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
gronkalschips1

TRENDIGA GRÖNKÅLSCHIPS

1/2 liter färsk grönkål

1–2 msk olivolja

1–2 nypor flingsalt

krydda, t ex sesamfrön eller torkad basilika, timjan, rosmarin

Beredning: Skölj och repa kålen. Riv bladen i mindre bitar. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja, strö på salt och ev krydda. Massera in oljan i kålen. Sprid ut i ett jämnt lager. Ställ in i 125° varm ugn och baka tills chipsen är krispiga, 15–20 min.

FOTO KAROLINE JÖNSSON

 

INSPIRERAD? FLER RECEPT MED GRÖNKÅL HITTAR DU HÄR:
Pasta med gräddig grönkåls- och citrussås
Matchabowl med grönkål
Dunderkål
Grönkålspaj med valnötter
Gräddstuvad grönkål med fetaost
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto

Annons