21 dec, 2015
Läckra och nyttiga grönkålschips
AvLotta Hansson
Annons
TRENDIGA GRÖNKÅLSCHIPS
1/2 liter färsk grönkål
1–2 msk olivolja
1–2 nypor flingsalt
krydda, t ex sesamfrön eller torkad basilika, timjan, rosmarin
Beredning: Skölj och repa kålen. Riv bladen i mindre bitar. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja, strö på salt och ev krydda. Massera in oljan i kålen. Sprid ut i ett jämnt lager. Ställ in i 125° varm ugn och baka tills chipsen är krispiga, 15–20 min.
FOTO KAROLINE JÖNSSON
INSPIRERAD? FLER RECEPT MED GRÖNKÅL HITTAR DU HÄR:
Pasta med gräddig grönkåls- och citrussås
Matchabowl med grönkål
Dunderkål
Grönkålspaj med valnötter
Gräddstuvad grönkål med fetaost
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto
Annons