Lammfärscrêpes med tzatziki
(4 personer)
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk olivolja
salt
Fyllning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g lamm- eller nötfärs
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 tsk timjan
1 burk krossade tomater
Tzatziki
1 gurka
salt
2 vitlöksklyftor
1 burk matlagningsyoghurt
Beredning:
Strimla gurkan, salta lätt och låt ligga och dra ur vätska. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka vitlöken och blanda med yoghurt. Rör ner den avrunna gurkan och smaka av med salt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färsen smulig i olja, tillsätt den hackade löken. Krydda med salt, peppar och timjan. Häll på tomaterna och låt dem sakta puttra in. Knäck äggen i en bunke. Vispa ner vetemjölet och vispa till en slät smet. Späd med mjölken, lite i taget och rör sedan ner olja och salt. Stek tunna crêpes i smör. Lägg upp efter hand på tallrik och håll crêpesen varma under tiden genom att lägga över en annan tallrik upp och ner. Fördela färsen i crêpesen och servera med tzatzikin.
Av Malin Söderström