Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Långbakad anka med krispig grönkål

10 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept-langbakad-anka

(4–6 personer)
1 anka à ca 2 kg
salt och peppar
1 knippa persilja
5–6 kvistar färsk timjan
1 tsk torkad timjan
1 kvist rosmarin
2 msk rivet citronskal
2 dl olivolja
2 dl rapsolja
Grönkål:
ca 300 g grönkål utan stjälk
1/2 dl olivolja
lite flingsalt

Beredning: Stycka ankan i bröst, lår och klubbor. Dra av skinnet. Krydda köttet runtom med salt och peppar. Blanda ankdelarna med örter och citronskal i en eldfast form eller stekgryta. Häll på oljorna. Ställ in i 100° varm ugn och baka tills köttet är mört, 4–5 tim. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Massera in ­oljan med händerna och krydda med flingsalt. Ställ in plåten i 175° varm ugn och tillaga i ca 15 min. Vänd runt i kålen med en stekspade efter halva tiden. Servera ankan med den ­krispiga kålen.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons