17 sep, 2013
Ljummen rödbetssallad
AvCaroline Löfgren
Annons
(2 personer)
2 rödbetor
1 dl puyliner (svarta, kallas ibland beluga)
salt
1/2 dl persilja
1/2 dl olivolja
saft av 1/4 citron
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, riven
rucolasallad
fetaost
Beredning: Koka rödbetorna mjuka, skala och skär i bitar.
Skölj och koka linserna i lite lättsaltat vatten, se förpackningens anvisningar.
Hacka persiljan, blanda med olja och citronsaft. Blanda nästan all olja med de kokta och lite avsvalnade rödbetsbitarna.
När linserna är kokta och runnit av fräser du dem tillsammans med sambal oelek och vitlök i lite olja.
Bottna ett fat med sköljd och avrunnen rucola. Lägg på rödbetorna och sedan linserna. Ringla över lite olja och toppa med smulad fetaost.
Annons