Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Ljummen rödbetssallad

17 sep, 2013
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
LJUMMEN RÖDBETSSALLAD

(2 personer)

2 rödbetor

1 dl puyliner (svarta, kallas ibland beluga)

salt

1/2 dl persilja

1/2 dl olivolja

saft av 1/4 citron

1 tsk sambal oelek

1 vitlöksklyfta, riven

rucolasallad

fetaost

Beredning: Koka rödbetorna mjuka, skala och skär i bitar.

Skölj och koka linserna i lite lättsaltat vatten, se förpackningens anvisningar.

Hacka persiljan, blanda med olja och citronsaft. Blanda nästan all olja med de kokta och lite avsvalnade rödbetsbitarna.

När linserna är kokta och runnit av fräser du dem tillsammans med sambal oelek och vitlök i lite olja.

Bottna ett fat med sköljd och  avrunnen rucola. Lägg på rödbetorna  och sedan linserna. Ringla över lite olja och toppa med smulad fetaost.

Annons