Luftig läckerhet
CITRUSFROMAGE
(4 personer)
5 gelatinblad
2 äggulor
1–11/2 dl strösocker
rivet skal och saft av 1 citron
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
färska jordgubbar och blåbär
Beredning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Tillsätt rivet skal och saft från citron och apelsin.
Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält gelatinet på svag värme. Dra kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i grädden. Blanda med äggulesmeten och vänd till sist ner äggvitevispet.
Skeda upp fromagen i serveringsglas. Låt stå i kylen i ca 5 tim före serveringen. Servera tillsammans med färska jordgubbar och blåbär, alt andra färska bär och frukter.
Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto TINE GUTH LINSE.
MER SÖTSUGEN? HÄR HITTAR DU FLER EFTERRÄTTER.
Sagolik marängtårta
Citrontarte med frukt och färska bär
Rabarberpaj med sting
Jordgubbsmaräng