Mathias Dahlgren öppnar ny helvegetarisk restaurang
På anrika Grand Hôtel i Stockholm har Mathias Dahlgren haft restaurangen Matsalen som belönades med två stjärnor i Michelin-guiden, en restaurang som nyligen la ner sin verksamhet. Nu är det klart att det i stället blir en ny vegetarisk restaurang i stjärnkockens regi som tar över i lokalerna.
Den 13 februari öppnar Mathias Dahlgrens nya restaurang Rutabaga. Rutabaga, vars namn kommer från ett gammalt svenskt ord för kålrot, kommer att vara en restaurang med en helvegetarisk à la carte-meny.
Läs även: De 12 bästa proteinkällorna för dig som inte äter kött
För DI Weekend berättar kocken att Rutabaga är en restaurang som han själv längtat efter.
– Min ambitionsnivå är att göra en vegetarisk restaurang i absolut världsklass, säger han till DI Weekend.
Sittplatserna i restaurangen blir något fler med uppemot 58 platser, jämfört med föregångaren som tog emot 35 gäster, skriver DI. Matbaren som också ligger i hotellet och drivs av Mathias Dahlgren kommer att fortsätta som vanligt och erbjuder även i fortsättningen både kött, fisk och vegetariskt på sin meny.
Rutabaga öppnar den 13 februari, men bordsbokningenöppnar redan från och med den 24 januari.
Läs även
8 enkla vegetariska recept
Forskning: Så här mycket frukt och grönt ska du äta för att bli lycklig
6 saker du trodde var veganska som ofta inte är det