Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Mathias Dahlgren öppnar ny helvegetarisk restaurang

23 jan, 2017
AvNanna von Knorring
Stjärnkocken Mattias Dahlgren öppnar i februari en helvegetarisk restaurang på Grand Hôtel i Stockholm. Hans ambitionerna är skyhöga – restaurangen ska bli bland de bästa i världen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Foto: Grand Hôtel
Foto: Grand Hôtel

På anrika Grand Hôtel i Stockholm har Mathias Dahlgren haft restaurangen Matsalen som belönades med två stjärnor i Michelin-guiden, en restaurang som nyligen la ner sin verksamhet.  Nu är det klart att det i stället blir en ny vegetarisk restaurang i stjärnkockens regi som tar över i lokalerna.

Den 13 februari öppnar Mathias Dahlgrens nya restaurang Rutabaga. Rutabaga, vars namn kommer från ett gammalt svenskt ord för kålrot, kommer att vara en restaurang med en helvegetarisk à la carte-meny.

Läs även: De 12 bästa proteinkällorna för dig som inte äter kött

För DI Weekend berättar kocken att Rutabaga är en restaurang som han själv längtat efter.

– Min ambitionsnivå är att göra en vegetarisk restaurang i absolut världsklass, säger han till DI Weekend.

Annons

Sittplatserna i restaurangen blir något fler med uppemot 58 platser, jämfört med föregångaren som tog emot 35 gäster, skriver DI. Matbaren som också ligger i hotellet och drivs av Mathias Dahlgren kommer att fortsätta som vanligt och erbjuder även i fortsättningen både kött, fisk och vegetariskt på sin meny.

Rutabaga öppnar den 13 februari, men bordsbokningenöppnar redan från och med den 24 januari.

 

Läs även

8 enkla vegetariska recept

Forskning: Så här mycket frukt och grönt ska du äta för att bli lycklig

6 saker du trodde var veganska som ofta inte är det

 

Annons