Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Mögelost med aprikoskompott

16 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linnea Press

Kompotten är god till alla goda ostar. Går bra att göra flera dagar i förväg.

(4 personer)
200 g torkade aprikoser
1 dl portvin
ca 3⁄4 dl råsocker (50 g)
rivet skal av 1⁄2 citron, gärna ekologisk
100 g ljusa russin
1 cm finriven färsk ingefära

Till servering
mögelost och goda kex

Beredning:

Tärna aprikoserna smått och låt dem ligga i blöt i portvinet i minst 3 tim, gärna över natt. Koka aprikoser, portvin, socker och citronskal tills vinet nästan kokat in och sockret löst sig. Blanda med russin och ingefära. Låt svalna.

Annons