20 okt, 2012
Mustig kycklingsoppa
AvFemina
Annons
(4 personer)
300 g kycklinglårfilé
salt och peppar
2 rödbetor
4 potatisar
1 palsternacka
1 morot
1 stjälk blekselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk rapsolja till stekning
1–2 färska timjankvistar
1/2 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong
Beredning: Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten.
Hetta upp lite olja i en kastrull och bryn köttet runtom. Lägg i alla grönsakerna utom rödbetorna. Tillsätt timjan, vin och buljong. Koka tills grönsakerna känns mjuka. Lägg i rödbetorna mot slutet och låt dem koka med de sista min. Smaka av med salt och peppar.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto PETER KAM
Annons