Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Mustig kycklingsoppa

20 okt, 2012
AvFemina
kycklingsoppa i skål på bord
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept-kycklingsoppa

(4 personer)
300 g kycklinglårfilé

salt och peppar

2 rödbetor

4 potatisar

1 palsternacka

1 morot

1 stjälk blekselleri

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

ca 2 msk rapsolja till stekning

1–2 färska timjankvistar

1/2 dl vitt vin

1 liter hönsbuljong

Beredning: Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten.

Hetta upp lite olja i en kastrull och bryn köttet runtom. Lägg i alla grönsakerna utom rödbetorna. Tillsätt timjan, vin och buljong. Koka tills grönsakerna känns mjuka. Lägg i rödbetorna mot slutet och låt dem koka med de sista min. Smaka av med salt och peppar.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons