30 apr, 2014
Nektariner & rucola pizza
AvLotta Hansson
Annons
(4 personer)
Pålägg:
4 nektariner
2 dl basilikapesto, finns på burk
ca 400 g getost
4 msk pinjenötter
Till servering:
nymalen svartpeppar
rucolasallad
Beredning:
Sätt ugnen på maxtemperatur, ca 250°. Placera stenskivan i botten på ugnen. Ta ut degen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen har kommit upp i temperatur och stenskivan blivit riktigt varm, 40–50 min beroende på ugn.
Dela, kärna ur och klyfta nektarinerna.
Kavla ut degbullarna på mjölad bänk till 7–8 mm tjocka plattor. Bred ut pesto över hela pizzorna, skiva osten och fördela den jämnt över. Lägg på nektarinklyftor och pinjenötter. Placera pizzan på stenskivan och baka tills den har fin färg. Ta ut och toppa med peppar och rucola.
Annons