10 dec, 2017
Nobelmenyn 2017 – här är maten från Nobelfesten
AvIda Gustafsson
Här är maten som alla gäster äter i Blå hallen.
Annons
Kocken Tom Sjöstedt och dessertkonditorn Daniel Roos har komponerat en meny som har lagats till imponerande 1400 gäster.
Här är alla rätterna och drycker som serveras på Nobelfesten.
Meny
Pressad och torkad jordärtskocka, serveras med kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong
Frasig lammsadel, potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky
Frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger
Viner
Taittinger Brut Réserve
Domini la Cartoixa Formiga De Vellut 2014
Viña Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc 2016
Kaffe och Nobelmuseets teblandning
Grönstedts Extra Cognac
Facile Punsch
Eau Minérale Stenkulla Brunn
FOTO: Stella Pictures
Annons