Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Nyttiga hälsosnacks

23 mar, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept_fruktremmar-persika

4 stora, mogna persikor

1-2 msk honung 

1) Sätt ugnen på 50 grader och klä en bakplåt med plastfilm.

2) Skär persikorna i bitar och mixa med honung till en slät kräm.

3) Häll fruktkrämen på plåten och jämna ut fint med en kniv, spatel eller baksidan av en sked.

4) Torka i ugnen i ca 5 timmar eller tills lädret fortfarande är halvmjukt, torrt och inte kladdigt. Tiden kan dock variera med olika ugnar och mängden juice i frukten.

5) Låt fruktlädret svalna helt, helst i ett par timmar för att det ev hårda ska bli mjukare igen. Skulle kanterna vara lite för hårda/krispiga ändå, fukta med en blötlagd handduk ett litet tag. Det hela är lite av ett experiment, med olika frukter och olika ugnar.

6) Klipp i bitar, stora som små och rulla ihop. Förvara i glasburk.

Missa inte att följa Maritas blogg. Recept och bild kommer från Maritas bok Hälsokick!
– Smoothies, juicer och snacks att må bra av.

Fotograf: Susanne Kindt

Annons