Nyttiga hälsosnacks
4 stora, mogna persikor
1-2 msk honung
1) Sätt ugnen på 50 grader och klä en bakplåt med plastfilm.
2) Skär persikorna i bitar och mixa med honung till en slät kräm.
3) Häll fruktkrämen på plåten och jämna ut fint med en kniv, spatel eller baksidan av en sked.
4) Torka i ugnen i ca 5 timmar eller tills lädret fortfarande är halvmjukt, torrt och inte kladdigt. Tiden kan dock variera med olika ugnar och mängden juice i frukten.
5) Låt fruktlädret svalna helt, helst i ett par timmar för att det ev hårda ska bli mjukare igen. Skulle kanterna vara lite för hårda/krispiga ändå, fukta med en blötlagd handduk ett litet tag. Det hela är lite av ett experiment, med olika frukter och olika ugnar.
6) Klipp i bitar, stora som små och rulla ihop. Förvara i glasburk.
Missa inte att följa Maritas blogg. Recept och bild kommer från Maritas bok Hälsokick!
– Smoothies, juicer och snacks att må bra av.
Fotograf: Susanne Kindt