Recept: Grön pizza med sparris, broccoli & rucola
RECEPT
(4 personer)
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 tsk strösocker
500 g vetemjöl, finmalet
typ Tipo 00
FYLLNING:
2 msk olivolja
3 msk tomatpesto, finns
på burk
1 broccolistånd
1 knippa grön sparris
125 g mozzarella
salt och nymald svartpeppar
TILL GARNERING:
1 ask rucola
25 g parmesanost
BEREDNING:
1. Rör ut jästen i vattnet tillsammans med salt och socker. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Forma degen till en boll och skär ett kryss mitt på med en vass kniv. Låt jäsa övertäckt på varm plats till dubbel storlek, ca 45 min.
2. Kavla ut degen till en rund och tunn pizzabotten på mjölat bakbord. Lägg över bottnen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Värm ugnen till 250°.
4. Pensla degen först med
1 msk olivolja. Bred tomatpeston över. Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Skölj sparrisen och bryt av den träiga nedre delen. Skär resten i mindre bitar.
5. Fördela bitar av broccoli och sparris över pizzan. Lägg på grova bitar av mozzarella. Salta och peppra och ringla över 1 msk olivolja.
6. Ställ in pizzan i den varma ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 20–25 min.
7. Fördela rucola och hyvlad parmesan över. Servera genast.
Här hittar du fler läckra pizzarecept:
Pizza med kallrökt lax och mango
Vit pizza med tomater
Minipizzor med parmesan och basilika
RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS