Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta privatekonomin med Femina Vårmode 2025 Se alla avsnitt av ''Beas Beauty'' Feminas historia

Parmesangratinerad fänkål

26 nov, 2013
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Parmesangratinerad fänkål

(4 personer)

4 fänkål

Parmesan- och citronsmör:

100 g smör

1 dl ströbröd

2 rivna vitlöksklyftor

1/2 dl riven parmesan

saft och skal av 1 citron

1 äggula

salt

svartpeppar

Beredning: Sätt ugnen på 175°. Ansa och halvera fänkålen. Koka den i saltat vatten 5 min. Häll av vattnet. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Vispa smöret fluffigt och rör sedan i övriga ingredienser. Fördela smöret på fänkålen. Ställ in i den 175° varma ugnen och baka i ca 30 min. Servera som tillbehör till kycklingfilé.

(Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt)

Annons