Pasta med tomat & salsiccia
(4 personer)
400 g pasta
1/2 msk fänkålsfrön
3 salsiccia, italienska korvar
1 nypa chiliflakes
salt och peppar
100 g smör
200 g bladspenat
2 nävar hackade tomater
saft av 1/2 citron
1 dl ricotta, italiensk färskost
Beredning: Koka pastan enligt paketets anvisningar. Rosta under tiden fänkålsfröna i torr stekpanna i några minuter. Ställ åt sidan.
Skär korven i bitar och stek den i en skvätt olivolja tills den har fin färg och är genomstekt. Krydda med chiliflakes, rostade fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg ner smöret i pannan stek så att korven bryns. Tillsätt spenat och tomater och fräs i ytterligare någon minut. Pressa över citron och fräs i ytterligare någon minut.
Blanda korv- och grönsaksröran med den kokta pastan och klicka över ricotta. Servera genast.
Av CAROLINE DAFGÅRD
Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL