Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Piffa till champagnedrinken med roségodis – 3 enkla ingredienser

03 mar, 2017
AvIda Gustafsson
Piffa upp rosévinet eller champagnedrinken med dessa rosa gummibjörnar gjorda på bland annat champagne.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Från håll ser de nästan ut som kristaller och den ljusrosa färgen gör sig väldigt fin till just rosévin och champagne. Det bästa? Du kan enkelt göra dina egna former – varför inte hjärtan eller blommor? Så här enkelt gör du dem!

Läs även Fräscha drinkar med prosecco – 2 enkla recept

Du behöver:

3 msk gelatinpulver

4 msk vatten

2,25 dl roséchampagne

Valfri form, finns att köpa online t ex på Amazon, här

Gör så här:

1. Häll gelatinpulvret i vatten och låt det vara i fem minuter.

2. Häll champagnen i en liten kastrull och låt sjuda.

3. Tillsätt gelatin och vispa tills det är upplöst.

4. Häll champagneblandningen i en kanna eller liknande och låt svalna i rumstemperatur.

5. Häll därefter försiktigt ner champagneblandningen i formen.

6. Lägg hela formen i kylen och låt stå i cirka 30 minuter

7. Ta ut björnarna genom att vända på formen och trycka ut dem.

8. Servera direkt i antingen en drink eller ät som de är.

Går att förvara i kylen i en burk med lock i upp till fem dagar.

Foto och recept: The Suburban Soapbox

Läs även 3 lätta recept på vodkadrinkar

Annons