Så fixar du potatissallad med sparris till midsommar
Potatissallad med sparris
6–8 personer
800 g färskpotatis
1 knippe sparris
1 knippe rädisor
1 ask krasse
ätliga blommor
senapsvinägrett
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl olivolja
1–2 tsk strösocker
salt och nymalen svartpeppar
1/2–1 msk vatten
Gör så här
1. Tvätta och skrubba färskpotatisen och dela de större i mindre bitar. Koka i saltat vatten, i cirka 10–15 minuter tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och låt svalna helt. Ansa sparrisen och spara 4–5 stycken. Dela de övriga i tre delar och koka dem i saltat vatten i någon minut, häll av kokvattnet och kyl ner.
2. Skölj och ansa rädisorna, skiva dem tunt. Skiva även de råa sparrisarna tunt.
3. Arrangera potatisen och grönsakerna på ett stort fat eller i en skål. Vispa samman ingredienserna till vinägretten och häll den över salladen. Dekorera gärna med finklippt krasse och ätliga blommor.