Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Prova glögg på rosévin – här är det enkla receptet

24 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Rosévinet är omåttligt populärt under sommarmånaderna men har så fort temperaturen börjat dala snällt fått vänta till nästa säsong. Tills nu. Perfect Day Rosé lanserar lagom till första advent ett recept på roséglögg gjord på bland annat rosévin, lagerblad och kanelstänger.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi svenskar älskar glögg. Så pass mycket att vi dricker ungefär fem miljoner liter glögg varje år och i princip all glögg är baserad på rött eller vitt vin. Ihop med sommelieren Björn Börsum har Perfect Day tagit fram ett recept på en glögg med rosévin som grund – och det är hur enkelt som helst att göra hemma!

– Med rosévin i grunden blir det en fräschare och friskare glögg som jag tror lockar många som tycker vanlig glögg är lite för söt, säger Björn Börsum, sommelier för PDF Brasserie Group.

roseglogg

Så här gör du din egen roséglögg:

Ingredienser:

75 cl Perfect Day Rosé

8 lagerblad

5-6 stjärnanis

2 kanelstänger

Annons

5 msk råsocker

Tillbehör: sultanrussin & osaltade cashewnötter.

Gör så här:

1. Häll rosévinet i en kastrull.

2. Värm sakta upp rosévinet tillsammans med lagerblad, stjärnanis, kanelstänger och råsocker tills sockret har smält. Alkoholen börjar dunsta vid 78 grader så var noga med att inte värma den för mycket!

3. Låt glöggen stå och dra i cirka 2,5-4 timmar beroende på hur kryddig du vill ha den.

4. Glöggen håller sig i ungefär tio dagar om den står försluten i kylen.

5. Rosta de osaltade cashewnötterna innan servering genom att torrsteka dem i en stekpanna tills de fått fin färg.

6. Servera tillsammans med sultanrussin och rostade cashewnötter.

Annons