Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Pumpasoppa

20 okt, 2012
AvFemina
pumpasoppa
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
pumpasoppa
Soppa på pumpa är den perfekta maten!

(4 personer)
300 g muscatpumpa eller ­annan matpumpa

5 dl hönsbuljong

1/2 dl vitt vin

saft av 1/2 citron

1 msk finriven färsk ingefära

1 dl crème fraiche

salt och grovmalen svartpeppar

2–3 msk av den bästa olivoljan

rostade pumpafrön

Beredning: Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka dem mjuka i buljongen tillsammans med vin, citronsaft och ingefära, ca 20 min. Tillsätt crème fraiche och mixa till en slät soppa. Nu får inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.

Annons

Fördela i varma sopptallrikar och ringla lite olivolja över. Servera med rostade pumpafrön.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons