Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Quinoa med granatäpple och vitlöksfräst scampi

02 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Quinoa.
Quinoa.

(4 personer)
16 råa scampi, ca 250 g

Marinad
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
saft av 1⁄2 citron

Quinoa
2 dl quinoa, brukar finnas i hyllan med couscous och bulgur
4 msk skållad och skalad mandel
1 dl bladpersilja
kärnorna från 1 granatäpple
lite god kallpressad rapsolja
flingsalt och svartpeppar från kvarn

Beredning:

Snitta scampin till hälften. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner scampin i den. Låt stå och marinera i minst 1 tim. Tillaga quinoan enligt paketets anvisningar. Låt svalna. Rosta mandeln i torr stekpanna under omrörning. Vänd ner persiljan och drygt hälften av mandeln och granatäppelkärnorna i quinoan. Ringla över rapsolja, krydda lite extra med flingsalt och ta några tag med pepparkvarnen över. Fräs scampin i sin marinad strax före serveringen. Servera med quinoan och resten av granatäppelkärnorna och den rostade mandeln i små skålar bredvid.

Quinoa, Av Anna-Lena Bjarneberg

Annons