Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Rabarberpaj med sting

18 maj, 2014
AvFemina
Rabarberpaj
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Rabarberpaj
Servera dina gäster en god rabarberpaj

(4 personer)
Deg:
100 g smör

1/2 dl strösocker

11/2 dl vetemjöl

11/2 dl havregryn

Fyllning:
400 g späda rabarber

1/2 liter jordgubbar

1 tsk riven färsk ingefära

1 tsk rivet citronskal

11/2 dl strösocker

11/2 msk potatismjöl

Till servering:

lättvispad grädde eller vaniljglass, gärna italiensk

Beredning: Nyp ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.

Dra skalet av rabarbern och skär rabarber och snoppade jordgubbar i mindre bitar. Blanda bitarna med ingefära, citronskal och socker i en bunke och fördela blandningen i en pajform. Pudra över potatismjölet och fördela smuldegen över. Ställ in i 225° varm ugn och baka i ca 20 min.

Låt pajen svalna något och servera med lättvispad grädde eller en kula italiensk vaniljglass.

Annons