18 maj, 2014
Rabarberpaj med sting
AvFemina
Annons
(4 personer)
Deg:
100 g smör
1/2 dl strösocker
11/2 dl vetemjöl
11/2 dl havregryn
Fyllning:
400 g späda rabarber
1/2 liter jordgubbar
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk rivet citronskal
11/2 dl strösocker
11/2 msk potatismjöl
Till servering:
lättvispad grädde eller vaniljglass, gärna italiensk
Beredning: Nyp ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.
Dra skalet av rabarbern och skär rabarber och snoppade jordgubbar i mindre bitar. Blanda bitarna med ingefära, citronskal och socker i en bunke och fördela blandningen i en pajform. Pudra över potatismjölet och fördela smuldegen över. Ställ in i 225° varm ugn och baka i ca 20 min.
Låt pajen svalna något och servera med lättvispad grädde eller en kula italiensk vaniljglass.
Annons