Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Räkcocktail

16 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linnea Press

Se till att använda vanliga räkor i stället för jätteräkor, det blir minst lika gott och är mycket bättre med tanke på vår framtid.

(4 personer)
1⁄4 huvud isbergssallad
24–32 räkor

Dressing
5 msk majonnäs, gärna Hellmanns
saft och skal av 1⁄2 lime, gärna ekologisk
1⁄2 tsk strösocker
salt och svartpeppar från kvarn

Till garnering
lite färsk dill

Beredning:

Finstrimla salladen och fördela den i 8 små skålar. Skala räkorna men låt yttersta stjärtskalet sitta kvar. Fördela räkorna i skålarna. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över räkorna. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och garnera med små dillvippor.

Annons