Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Recept till buffé: Culotte med rosmarinsmarinad

05 maj, 2023
AvJulie Hey
FotografBetina Hastoft
recept på culotte med rosmarinsmarinad
Ska du bjuda på buffé? Testa det här receptet på culotte med rosmarinsmarinad.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansaBrand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Culotte med rosmarinsmarinad

10 portioner

recept på culotte med rosmarinsmarinad

2 culotter av nöt, ca 1,4 kg

Annons

4 msk brunt farinsocker

1½ msk salt

25 g smör

6 rosmarinkvistar

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

Gör så här

1. Putsa köttet och skär skåror i fettkappan. Blanda farin och salt och gnid in i fettet. Smält smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om i 3–5 minuter, börja med fettsidan. Ta upp köttet ur pannan.

2. Hacka rosmarinen och blanda med olja och pressad vitlök. Fördela marinaden i två stora fryspåsar, lägg en köttbit i varje och massera runt så köttet täcks av olja. Låt marinera i minst ett par timmar eller över natten i kylskåp.

3. Sätt ugnen på 175°. Lägg köttbitarna så de inte rör vid varandra i en stor ugnsform. Tillaga i ugnen i cirka 50 minuter. Ta ut köttet och låt vila i cirka 20 minuter.

4. Skär köttet i tunna skivor från den tunna änden, nästan in till mitten. Vrid sedan köttet 90 grader och fortsätt skära.

5. Servera det uppskurna köttet med pasta tonnato eller en god sallad.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons