Recept till buffé: Culotte med rosmarinsmarinad
Culotte med rosmarinsmarinad
10 portioner
2 culotter av nöt, ca 1,4 kg
4 msk brunt farinsocker
1½ msk salt
25 g smör
6 rosmarinkvistar
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Gör så här
1. Putsa köttet och skär skåror i fettkappan. Blanda farin och salt och gnid in i fettet. Smält smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om i 3–5 minuter, börja med fettsidan. Ta upp köttet ur pannan.
2. Hacka rosmarinen och blanda med olja och pressad vitlök. Fördela marinaden i två stora fryspåsar, lägg en köttbit i varje och massera runt så köttet täcks av olja. Låt marinera i minst ett par timmar eller över natten i kylskåp.
3. Sätt ugnen på 175°. Lägg köttbitarna så de inte rör vid varandra i en stor ugnsform. Tillaga i ugnen i cirka 50 minuter. Ta ut köttet och låt vila i cirka 20 minuter.
4. Skär köttet i tunna skivor från den tunna änden, nästan in till mitten. Vrid sedan köttet 90 grader och fortsätt skära.
5. Servera det uppskurna köttet med pasta tonnato eller en god sallad.