Recept: Goda rätter till påskbuffén
De klassiska recepten i all ära, men i bland är det roligt att prova några nya smaker. För att göra det enkelt för dig har vi här samlat våra godaste recept på rätter som passar till påskbuffén, klicka på länkarna så kommer du till recepten.
Bjud familjen eller gästerna på ett litet tilltugg innan maten, dessa små delikata friterade tunnbrödssnittarna med löjrom och picklad rödlök balanserar salt, sött och syrligt alldeles perfekt. För att du ska slippa stressa så går det att förbereda brödet dagen innan.
Sill hör ju påsken till – den allra godaste lägger du in själv. För vad sägs om en kryddig matjessill, gravad sill med löjrom eller varför inte en klassisk glasmästarsill?
Den danska currysillen med en sås på gräddfil och majonnäs håller sig i cirka en vecka i kylen, klicka här för att komma till receptet.
I stället för de klassiska ägghalvorna kan du testa potatishalvor, här har vår bloggare Diana Dontsova gjort ett enkelt recept med krispig potatis med polkabetor (vanlig rödbeta går också bra!) och grön aioli.
Kokta ägg är en stående klassiker på påskbordet, om du inte vill måla äggen själv kan du färga in dem naturligt med hjälp av lök eller rödkål.
Varmrökt lax är alltid gott, testa detta goda recept med picklade senapsfrön.
Lamm är ett måste för många under påsken. Detta recept på lammstek med grönsaker är både lättlagat och gott.
Om det är fint väder kanske du vill passa på att grilla, detta recept på grillad lammrostbiff med ugnsrostade tomater och chèvrekräm är fantastisk god.
En bärig avslutning på middagen är aldrig fel, denna upside down-kaka med mandelmassa och blåbär smakar underbart gott med en kula vaniljglass till.
Glad påsk önskar vi på Femina!
Vill du inspireras av fler påskrecept? Kika in hos vår bloggare Diana Dontsova, hon har gjort en lista på 8 rätter som passar till påsk.