Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Recept: Hemgjord pasta – så gör du!

11 jun, 2018
AvFemina
Inget slår färsk, hemgjord pasta – och det är inte så svårt som du kanske tror! Det underlättar förstås om du har en pastamaskin, men det går också bra utan. Så här gör du!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

RECEPT: HEMGJORD PASTA

(4 personer)

300 g durumvetemjöl

200 g italienskt vetemjöl, tipo 00, brukar finnas i välsorterade livsmedelsbutiker

5 ägg

lite olivolja

extra durummjöl till utbakningen

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

BEREDNING:

1. Blanda mjölsorterna i en bunke. Häll ut mjölet på ett bakbord och samla ihop mjölet till en hög. Gör en grop i mitten. Knäck 1 ägg i gropen och arbeta in det i mjölet med hjälp av en gaffel. Upprepa med resten av äggen och arbeta samman väl till en deg.

Annons

2. Droppa lite olivolja över och lägg degen i plastfolie. Låt vila svalt i 30 min.

3. Dela degen i 2–3 delar och rulla ut varje del till en platta som du kan köra genom pastamaskinen, eller kavla ut degen. Tillsätt mer mjöl så att degen inte fastnar på bakbordet eller i maskinen, men passa så att det inte blir för mycket och degen blir torr.

4. Skär pastadegen i önskad form. Förvara degen kallt om den inte ska kokas på stört.

När pastan är klar är det bara att servera tillsammans med goda såser, toppings och tillbehör – testa till exempel något av följande recept:

Pasta med svamp, mozzarella och brynt salviasmör

Pasta carbonara – det riktiga receptet

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS/IBL

Annons