Recept: Påskinspirerad shot med kolagrädde
Påsken närmar sig med stormsteg och även om firandet i år kommer skilja sig från det normala finns det flera förslag på saker att göra för att komma i stämning. Vi tänker till exempel på all påskinfluerad mat och dryck – som både är rolig att laga och härliga att äta.
Vad sägs till exempel om att addera en uppiggande shot med smak av kaffe och fluffig kolagrädde på påskbordet? Enkel att göra, snygg att titta på och god att dricka – här är receptet:
Recept: Så gör du påskens godaste shot
Receptet är för 1 shot
Du behöver:
2 cl Licor 43
2 cl valfri kaffelikör, till exempel Kahlúa, Galliano Ristretto eller Bols Coffee
2 cl kologrädde (finns i välsorterade matbutiker)
Chokladägg, äggkartong eller äggkopp att servera i
Gör så här:
1. Börja med att mäta upp två centiliter Licor 43 och två centiliter kaffelikör i ett shotglas.
2. Vispa därefter kolagrädden lätt och avsluta med att toppa din shot med den fluffiga krämen. För att undvika att grädden blandar sig med drycken kan du hålla en upp och nervänd tesked vid glasets ytterkant och försiktigt hälla grädden på den.
3. Färdig att avnjuta! För extra påskstämning föreslår vi att ni serverar shoten i ett chokladägg, i en äggkartong eller i en äggkopp. Låt fantasin flöda, det viktiga är att påsken på ett eller annat sätt gör sig påmind!
Foto: Licor 43