Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Kalkonspett & pilaff med fikon

23 jul, 2018
AvFemina
Har du inga fina färska fikon? Ta torkade aprikoser i stället, det är bara att strimla och lägga i. Och självklart går det bra att byta ut kalkonfärsen mot annan färs, kyckling till exempel.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

KALKONSPETT & PILAFF

(4 personer)

500 g kalkonfärs

salt och peppar

1 tsk chiliflagor

3 msk ströbröd

1 tsk mald spiskummin

1 vitlöksklyfta

2 salladslökar

olja till stekning

PILAFF:

1 schalottenlök

2 msk olivolja till stekning

200 g jasminris

1 dl vitt vin

3 dl hönsbuljong

salt och peppar

200 g babyspenat

4–6 färska fikon

BEREDNING:

1. Blanda färsen med salt, peppar, chiliflagor, ströbröd, spiskummin och pressad vitlök. Ansa och hacka salladslöken och vänd ner i färsen.

2. Forma färsen till ovala köttbullar med kallvattensköljda händer. Stek kött bullarna i olja tills de är genomstekta och har fin färg, ca 12 min. Stek i omgångar så att det inte börjar koka i pannan. Trä upp bullarna på spett.

3. Skala och finhacka löken till pilaffen. Stek lökhacket mjukt och genomskinligt i olja. Tillsätt riset och stek i 3 min under omrörning. Häll på vin och buljong, salta och peppra. Sänk värmen och låt riset sjuda på svag värme i 15–20 min eller tills all vätska kokat in.

Annons

4. Vänd ner sköljd spenat och halverade fikon i riset. Servera genast tillsammans med spetten.

RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades först i Femina nr 08/2018

Läs även:
Recept: Mazarinkaka med sötsyrlig aprikoskompott

Sommarens godaste desserter – 8 läckra recept

[socializer-facebooklikeshare]

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons