15 feb, 2019
Recept: Kall tomatsoppa med chili och basilika
AvFemina
Perfekt lunch de dagar man inte vill äta så mycket. Blir det soppa över kan den utan problem sparas till nästa dag!
Annons
KALL TOMATSOPPA
(1 person)
1 burk finkrossade tomater, gärna Polpa från Mutti à 400 g
1 tomat i bitar
½ grön paprika, urkärnad
¼ gurka i bitar
1 tsk finhackad röd chili
färska basilikablad
½ liten vitlöksklyfta, pressad
2 droppar tabasco
1 tsk olivolja
saft av ½–1 lime
salt och nymald svartpeppar
TILL SERVERING:
1 hårdkokt ägg, skalat och delat
1 skiva rågbröd
BEREDNING:
1. Kör de finkrossade tomaterna med tomatbitar, paprika, gurka, chili, några basilikablad och vitlök i mixer. Smaka av med tabasco, olivolja, limesaft, salt och peppar. Låt gärna soppan stå och dra i kylen över natten.
2. Njut soppan kall tillsammans med det kokta ägget och en skiva bröd, gärna rostat.
Fler goda lunchrecept:
Pastasallad med ugnsbakade grönsaker
Bönsoppa med paprika
Rostad paprikasoppa
RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS
Annons