Recept: Lättlagad vegetarisk nudelsoppa
VEGETARISK NUDELSOPPA MED JAPANSKA SMAKER
35 MIN
(4 personer)
150 g shiitakesvamp
6 salladslökar
6 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära, tumstor
2 msk rapsolja
2 msk sesamolja
8 dl grönsaksbuljong
100 g nudlar
2 små pak choi
125 g haricots verts
65 g färsk spenat
salt och peppar
5 dl färska böngroddar
2 löskokta ägg
2–3 msk rostade sesamfrön
BEREDNING:
1. Skär svampen i kvartar, salladslöken fint, vitlöken i tunna skivor och den skalade ingefäran i tunna strimlor.
2. Hetta upp oljorna i en kastrull och fräs grönsakerna lite lätt. Häll på buljongen och låt småputtra i ca 10 min.
3. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar.
4. Dela pak choi på längden och lägg ner i grytan tillsammans med haricots verts och spenat. Låt koka i ca 4 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela de kokta nudlarna i fyra varma serveringsskålar. Fördela sedan soppan i skålarna tillsammans med böngroddar och ägghalvor. Strö rikligt med rostade sesamfrön över. Servera genast.
Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 04/2018.