Recept: Lax med blomkålssallad
LAX MED BLOMKÅLSSALLAD
(4 personer)
4 bitar laxfilé à ca 150 g
olivolja till stekning
salt och peppar
BLOMKÅLSSALLAD:
2 stora blomkålshuvuden
100 g parmesanost
1 knippa bredbladig persilja
200 g mandlar
DRESSING:
2–3 msk olivolja
saft av 1 citron
TILL SERVERING:
ev bröd
BEREDNING:
1. Börja med salladen. Ansa och skär bort stocken och de gröna bladen på blomkålen. Dela varje blomkåls- huvud i 4 bitar och skär dem i tunna skivor. Lägg ut blomkålsskivorna på ett stort fat. Strö över hyvlad parmesan. Toppa med hackad persilja och grovhackade mandlar.
2. Blanda olivolja med citronsaft till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek laxbitarna i olivolja, 2–3 min på varje sida. Salta och peppra. Servera genast tillsammans med salladen och dressingen. En bit bröd är gott till.
RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS
Detta recept publicerades först i Femina nr 01/2019.