Recept: Mandelpanerad torsk med ljummen kålsallad
MANDELPANERAD TORSK
(4 personer)
2 ägg
100 g flagad mandel
50 g vetemjöl
4 bitar torskfilé à 150 g,
välj MSC-certifierad
smör till stekning
salt och nymalen peppar
LJUMMEN KÅLSALLAD:
1 litet blomkålshuvud
½ huvud savojkål
2 äpplen
50 g hasselnötter
saft och skal av 1 citron,
helst ekologisk
BEREDNING:
1. Vispa äggen i en djup tallrik. Lägg den flagade mandeln på en flat tallrik och mjölet på en annan flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i den flagade mandeln. Stek fisken i smör så den får fin färg runt om, ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
2. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Stek dem gyllene i rikligt med smör. Salta och ställ åt sidan.
3. Ansa och grovhacka savoj-kålen och stek den i smör så den mjuknar men fortfarande har lite tuggmotstånd. Tärna äpplena fint och grovhacka nötterna. Blanda blomkål och savojkål med äpplen och nötter. Tillsätt saft och finrivet skal av citron. Servera genast till den panerade torsken.
Fler goda recept med torsk:
Ugnsbakad torsk med pepparrot och parmesan
Torsk med gräddkokt svartkål
Torskrygg med sotad purjolök
FOTO & RECEPT ALL OVER PRESS